EXCLUSIV – Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO

vineri, 24 iunie 2022, 08:36
2 MIN

Originar din Voinești, este pasionat de lumea matematicii de când se știe. Vasile Amăriuței, decaristul de la Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” din Voinești, spune că pregătirea pentru matematică a venit de la sine.

În schimb, proba la limba și literatura română i-a creat emoții „Atunci când am văzut nota la română, nu îmi venea să cred”. Și mama sa, Mihaela Amăriuței a povestit pentru reporterii Ziarul de Iași faptul că Vasile, fiul ei, mereu a fost motivat să facă perfomanță.

„Noi nu i-am cerut niciodată să învețe, nu l-am împins de la spate. A fost mereu un copil conștiincios, care a vrut mai mult. Atunci când nu s-a simțit pregătit pentru examenul la limba română, ne-a rugat să facă pregătire, chiar ne-a spus că își plătește singur pregătirea din bursă”, povește mama băiatului.

CITESTE SI: Cei mai străluciţi elevi. Cine sunt cei 16 „zecişti” ieşeni de la Evaluare? Marea surpriză de la Voinești

Singurul elev de nota 10 din Voinești își ajută și mama prin curte, atunci când tatăl este plecat în străinătate. „O mai ajut pe mama, când am timp, de acum în vara asta mai mult”, ne spune acesta. El a reușit în perioada clasei a VIII-a să  îmbine pasiunea pentru jocurile video cu orele de pregătire. „După ce terminam de scris și învățat, mă mai jucam pe calculator, așa mă relaxez eu”, spune Vasile.

Prietenii lui Vasile, elevi care reușesc să facă perfomanță

Mihaela Amăriuței, mama lui Vasile, povește că acesta are un grup de prieteni care învață foarte bine. „Vărul său, elev tot aici, a reușit să obțină note foarte frumoase, se motivează reciproc”, ne transmite aceasta.

Vasile își dorește un viitor în domeniul informaticii

Elevul de 10 va merge din clasa a IX-a la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Mama acestuia ne spune că este atras de colectivul și activitatea liceului ieșean. De asemenea, Vasile dorește să se alăture cluburilor de robotică din cadrul LIIS. 

Comentarii