Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Ar fi fost lovită de o mină marină

miercuri, 20 septembrie 2023, 09:59
2 MIN
 Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Ar fi fost lovită de o mină marină

O explozie a avut loc miercuri dimineaţă, la bordul unei nave aflate în zona Sulina, iar echipajul a fost preluat de echipele de intervenţie şi adus în siguranţă în port. Nava se afla sub pavilion Togo și ar fi fost lovită de o mină marină. 0 seconds of 2 minutes, 10 secondsVolume 90%  

Explozie în Marea Neagră, aproape de Sulina, la 12 mile în larg, pe o navă civilă. Incidentul a fost raportat în această dimineață. Nava se afla sub pavilion Togo și ar fi lovit o mină marină.  În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM. La bord erau 12 persoane, printre care cinci sirieni, patru turci, un libanez și un egiptean. De asemenea, 11 persoane au avut atac de panică, iar o persoană are câteva contuzii și dureri. Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navală Română.

Mihai Călin, șef mecanic pe navă de pilotaj: „S-a auzit cerând nava ajutor. Nava se afla la 16 mile marine de Sulina. Nu se știe dacă a lovit o mină sau a fost explozie în compartimentul mașinii. A fost nava de salvare, a salvat echipajul. Unul dintre ei a avut un atac de panică. Nu am auzit să fie persoane rănite. Nava era ancorată și s-a produs explozia. Este o operațiune destul de grea.”

Sursa: digi24

Comentarii