Expoziţie a unui absolvent de Arte de la Iaşi, stabilit în Polonia

sâmbătă, 05 mai 2018, 13:56
1 MIN
 Expoziţie a unui absolvent de Arte de la Iaşi, stabilit în Polonia

Expoziţia retrospectivă de pictură „ESTeTICA“ a artistului Serge Vasilendiuc va putea fi vizitată de pe data de 10 mai la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii. Evenimentul expoziţional este organizat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi, în parteneriat cu Institutul Cultural Polonez din Bucureşti, Uniunea Artiştilor Plastici din Polonia şi Uniunea Artiştilor Plastici din România. Artistul Serge Vasilendiuc este originar din Bălţi, Republica Moldova, iar în prezent locuieşte în Cracovia. 

Acesta este absolvent al Academiei de Arte din Iaşi şi este autorul a 12 expoziţii personale şi a participat la peste 30 de expoziţii de grup în Polonia, România, Ungaria, Germania şi Danemarca. De asemenea, artistul a primit premiul onorific al Uniunii Artiştilor Plastici din Polonia în anul 2010. „Remarcăm preocupările artistului pentru alegerea selectivă a subiectelor. Privindu-i lucrările vom avea sentimentul că participăm la un imaginar pelerinaj printre citadele înţesate de istorie; că urcăm trepte şi ne furişăm pe străduţe înguste pentru a descoperi mărturii ale unor legende despre eroi şi întâmplări modelate de-a lungul timpurilor de la o generaţie la alta.

Picturile lui Serge Vasilendiuc au darul de a provoca imaginaţia privitorului. El descoperă un alt timp, nebănuit, cel al stărilor transcendente aşa cum în urmă cu un secol procedau Giorgio de Chirico, Marc Chagall, Wassily Kandinsky şi alţi reprezentanţi ai picturii avangardiste“, apreciază pictorul Liviu Suhar. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 10 mai, de la ora 17.00, la Palatul Culturii. Curatorul expoziţiei este Valentina Druţu, şef al Muzeului de Artă, criticul de artă Maria Bilaşevchi urmând să prezinte expoziţia. 

Comentarii