Falsă demitere a fostului jurnalist care l-a înregistrat pe Nicușor Dan

luni, 18 ianuarie 2021, 11:23
1 MIN
 Falsă demitere a fostului jurnalist care l-a înregistrat pe Nicușor Dan

Cristian Zărescu, fost jurnalist, îl consilia pe primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, din 2016. În campania electorală pentru alegerile locale din 2020, a difuzat o înregistrare cu Nicușor Dan. Primarul Băluță a anunțat ulterior că îl demite.

Cristian Zărescu a înregistrat o discuție telefonică cu Nicușor Dan, care intervenise cu Asociația „Salvați Bucureștiul” într-un demers prin care controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, zis „Câine”, voia să oprească demolarea de către Primăria Sectorului 4 a restaurantului său.

Dana Budeanu a publicat în septembrie anul trecut, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, înregistrarea audio în care Nicușor Dan îi cerea lui Cristian Zărescu, pe atunci consilier al primarului din Sectorul 4, să oprească demolarea casei lui Mitrache.

O decizie din 2019 a Tribunalului București în primă instanță a permis demolarea casei și terasei din Orășelul Copiilor, iar Primăria Sector 4 a realizat demolarea pe 1 mai, cu câteva zile înaintea deciziei definitive a Curții de Apel București, care permitea de asemenea demolarea.

După difuzarea înregistrării, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că îl demite pe Cristian Zărescu din funcția de șef de cabinet al Primarului, respectiv din poziția de consilier personal.

Totul s-a dovedit însă doar o acțiune de fațadă, făcută în campania electorală. În realitate, Cristian Zărescu lucrează în continuare cu primarul Daniel Băluță, la Sectorul 4.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii