Familiile recrucţilor din regiunea unde s-a născut Serghei Şoigu vor primi câte o oaie, varză şi doi saci de cartofi

vineri, 30 septembrie 2022, 22:20
1 MIN
 Familiile recrucţilor din regiunea unde s-a născut Serghei Şoigu vor primi câte o oaie, varză şi doi saci de cartofi

Autorităţile din Tuva, regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, vor distribui o oaie, doi saci de cartofi şi varză familiilor bărbaţilor mobilizaţi pentru războiul din Ucraina, relatează site-ul rusesc Holod Media.

De asemenea, familiile recruţilor ar trebui să primească 50 de kilograme însă varza va fi dată numai „după nevoie”, potrivit şefului republicii din sudul Siberia, Vladislav Hovalîg. Acesta a precizat de asemenea că transportul produselor va fi plătit din bugetele municipale.

„Cu eforturile comune ale autorităţilor şi ale rezidenţilor activi, rudele şi prietenii militarilor şi ei înşişi ar trebui să simtă că nu vor rămâne singuri cu problemele cotidiene”, notează portalul oficial al guvernului tuvan. Serviciul de presă al Republicii Tuva a raportat de asemenea că primii 91 de berbeci au ajuns deja la familii.

Autorităţile afirmă că distribuirea oilor ar trebui să fie finalizată înainte de sfârşitul acestei săptămâni, fără a preciza însă numărul total de bărbaţi mobilizaţi. Informaţia a fost comentată de analistul militar Chris Owen pe pagina sa de Twitter, acesta notând ironic că o oaie în schimbul unui recrut pare un schimb corect.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii