De Business

Punem punctul pe știi

Festivalul Chitarelor, în weekend, la Casa Studenţilor

sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Festivalul Chitarelor, în weekend, la Casa Studenţilor

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (CCS Iaşi) şi Clubul de chitară clasică şi electrică din cadrul CCS Iaşi organizează în acest weekend cea de-a XII-a ediţie a „Iaşi Guitar Festival”. Competiţia din cadrul acestui festival va debuta astăzi, de la ora 14.00, în Sala Gaudeamus de la instituţia de cultură. 

Concurenţii au vârsta cuprinsă între 11 şi 18 de ani, cei care nu sunt majori fiind însoţiţi fie de către profesorul coordonator, fie de către părinţi sau tutore legal. Participanţii vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate, format din Dan Spînu, conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi, din Petran Paveliuc, profesor de chitară în cadrul CCS Iaşi, Andrei Roşulescu, profesor de Chitară în Cluj, dar şi de profesorul de chitară Nicu Patoi şi chitaristul Rareş Totu.

Concurenţii vor fi evaluaţi în funcţie de cunoştinţele din tehnica de bază a chitariştilor, fiecare dintre aceştia urmând să interpreteze două piese în limita a 10 minute, având ocazia să câştige un amplificator Handmade marca Viorel Firtat, premiul al II-lea este în cuantum de 300 de lei, iar concurentul de pe poziţia a III-a urmând să fie premiat cu 200 de lei. Tot astăzi, pe 16 noiembrie, de la ora 18.00, va avea loc şi un concert live blues-rock Rareş Totu, artistul fiind declarat „Cel mai bun chitarist al anului 1987 în România” şi „Cel mai bun chitarist al anului 1992 în Ungaria”. Duminică, pe 17 noiembrie, de la ora 18.00, va avea loc concertul susţinut de FICS Pop Orchestra.

Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi a anunţat încă un eveniment cultural care se va desfăşura săptămâna viitoare. Astfel, pe 20 şi 21 noiembrie va avea loc cea de-a XII – a ediţie a festivalului „Zilele Clubului de Muzică «Richard Oschanitzky»“. „În cadrul festivalului se vor aniversa 80 de ani de la naşterea muzicianului Richard Oschanitzky, 40 de ani de la înfiinţarea Clubului de Muzică «Richard Oschanitzky» şi 25 de ani de la înfiinţarea Clasei de jazz a Universităţii Naţionale de Arte «George Enescu»”, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi. 

Comentarii