COMUNICAT DE PRESA

Festivalul internaţional de şah al Comunei Miroslava, ediţia a Vll-a la final!

luni, 02 octombrie 2023, 15:30
2 MIN
 Festivalul internaţional de şah al Comunei Miroslava, ediţia a Vll-a la final!

Asociaţia Împreună pentru Miroslava a organizat în perioada, 29 septembrie – 1 octombrie 2023 – Festivalul Internaţional de şah al comunei Miroslava, concurs cu ritm de şah clasic pentru jucători legitimaţi, dar şi copii amatori de şah. 

Premiile oferite concurenţilor au fost unele la fel de competitive, în valoare de 12.000 de Ron, plus vouchere de cumpărături, cupe şi medalii. Concursul a fost unul de succes, cu peste 200 de participanţi din toate oraşele mari, precum: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Botoşani, Piatra Neamt, Bacău, Vaslui, Iasi, dar şi participanţi din alte ţări, precum: UCRAINA şi Republica Moldova.

Cei 3 mari câştigători ai competiţiei sunt: 

Zubcu Vlad, la Open A pentru seniori, 

Calin Barnusca, la Open B, pentru copii până la vârsta de 13 ani , ambii de la Clubul Sportiv Micul Şahist din Iaşi şi

Maestrul internaţional Lucian Filip, de la la Universitatea de Vest Timişoara, la Open bullet, şah fulger.

Jucătorii de la Asociaţia Împreună pentru Miroslava au reuşit să fie pe podium, ca de obicei, ieşind în evidenţă jucătorii: Butnarica Luca, locul 1, băieţi 13 ani, Dumitriu iasmina, locul 1, fete 13 ani, Periade Maria, locul 3, fete 13 ani, Apostol Parascheva, locul 3, fete 7 ani şi Apostol Ghiocel, locul 1, Elo 2000.

Festivalul s-a desfăşurat în Sala Congress Hall de la Family Market din Miroslava unde s-au prezentat peste 200 de participanţi din România, Republica Moldova şi Ucraina, s-au oferit premii importante în bani, materiale sportive pentru copii, cupe şi medalii şi vouchere de cumpărături. 

Trebuie remarcat că anul acesta pentru prima dată în România s-a organizat şi un concurs inedit de şah-bullet în format fizic, cu ritm de 1 minut şi 2 secunde de jucător.

Preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Miroslava, domnul Lucian Grigorescu a declarat: "Mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor pentru că susţin sportul de performanţă şi şahiştii mici şi mari! Felicităm pe domnul profesor de şah, Alin Apostol, care este coordonatorul Clubului de şah al Asociaţiei Împreună pentru Miroslava pentru performanţele obţinute de copiii din Miroslava."

Sponsorii Festivalul Internaţional de şah al comunei Miroslava sunt : 

Family Market 

Fiziotop 

Mado Miroslava 

Papiro

Fun House 

STEM CLUB 

Trofez Shop 

Chess Shop, 

Bionutris şi 

Alin Mihaita Photography 

Parteneri: 

Federaţia Română de Şah , 

Family Market din Miroslava, 

Primăria Comunei Miroslava ,

IAŞAH , 

Scoala Gimnaziala „Colonel Constantin Langa” Miroslava , 

Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Anghel” Corneşti-Miroslava  şi 

Serviciul Voluntar de Ambulanţă.

Comentarii