Firma care a făcut evaluarea standardizată, pierderi de milioane. Reclamă gratis prin Ministerul Educației

vineri, 17 iunie 2022, 10:36
1 MIN
 Firma care a făcut evaluarea standardizată, pierderi de milioane. Reclamă gratis prin Ministerul Educației

Deși înregistrează pierderi importante, compania Brio a fost aleasă de Ministerul Educației să realizeze evaluarea standardizată a elevilor. Există și un conflict de interese, dat fiind că Brio vinde teste școlare pe baza unor abonamente care ajung și la sute de lei.

Pe 13 mai 2022, ministrul Sorin Cîmpenau anunță următoarele:  „Aș vrea să îl discutăm rapid și să-l facem operațional, rapid înseamnă ore, în așa fel încât în perioada 30 mai – 10 iunie, cu ajutorul partenerilor noștri BRIO, către care lansez invitație de parteneriat, de colaborare pentru acest demers, să putem administra aceste evaluări standardizate la limba română, matematică și istorie prin teste care nu vor genera nici note, nici clasificări, nici ierarhizări”.

Elaborarea testelor a fost atribuită unei companii private, o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, fără licitație publică.

Ministerul Educației a precizat, pentru Newsweek România, că testarea standardizată nu a costat niciun leu de la buget.

Newsweek România a întrebat compania Brio detalii legate de natura acestui contract. Am vrut să știm dacă nu consideră că există un conflict de interese în faptul că a fost aleasă să facă testarea standardizată, deși vinde teste școlare. Timp de două săptămâni, nu a primit răspunsuri.

A depus la Ministerul de Finanțe date contabile în fiecare an. Totalul pierderilor se ridică la 500.000 de euro. Semn că „afacerea” cu teste nu merge foarte bine. Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii