Fiul lui Ion Raţiu cere AUR să şteargă o postare cu imaginea fostului lider ţărănist

joi, 04 februarie 2021, 17:52
2 MIN
 Fiul lui Ion Raţiu cere AUR să şteargă o postare cu imaginea fostului lider ţărănist

Nicolae Raţiu, preşedintele Raţiu Family Charitable Foundation şi fiul lui Ion Raţiu, cere partidului AUR, condus de George Simion, să şteargă postarea de pe Facebook în care se folosea de fotografia şi un citat al fostului politician ţărănist.

Nicolae Raţiu arată că “Ion Raţiu nu a susţinut niciodată poziţii bazate pe discriminarea semenilor cu credinţe, valori, principii sau indicatori identitari diferiţi (etnie, religie etc.)”, cu referire la poziţiile publice ale liderilor AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a postat miercuri fotografia lui Ion Raţiu şi citatul acestuia: “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca săai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

Postarea integrală a lui Nicolae Raţiu:

„Solicit partidului Alianţa pentru Unirea Românilor să şteargă postarea în care imaginea lui Ion Raţiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR şi să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Raţiu cu simbolurile, doctrina şi imaginea partidului. Ion Raţiu nu a susţinut niciodată poziţii bazate pe discriminarea semenilor cu credinţe, valori, principii sau indicatori identitari diferiţi (etnie, religie etc.).

Ion Raţiu a susţinut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină şi incită la ură.

Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România şi cred cu tărie că exerciţiul dialogului democratic, aşa cum îl înţelegea Ion Raţiu, trebuie să se bazeze pe respect şi dragoste faţă de semeni, nu pe popularizarea unor poziţii extremiste şi periculoase.

Ion Raţiu a promovat şi a luptat pentru garantarea Libertăţii de Exprimare, fără a uita însă de prevederile art. 30, alin. 6 şi alin.7 din Constituţia României:

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.”

Comentarii