Focarul cu tulpina Delta din zona Paşcaniului este în creştere. Ce rol au românii din Marea Britanie!

miercuri, 28 iulie 2021, 12:47
2 MIN
 Focarul cu tulpina Delta din zona Paşcaniului este în creştere. Ce rol au românii din Marea Britanie!

11 noi cazuri de infecţii cu tulpina Delta la Iaşi. Şapte sunt din zona Paşcani. De altfel, toti cei patru pacienţi internati în stare gravă la ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase sunt din zona Paşcani. 

"Bănuim ca este vorba de o mobilitate foarte mare în zona respectiva, adică multe persoane care vin din afara tarii în aceasta perioada. Am cerut sa mi se facă o situaţie cu numărul de persoane venite din străinătate pe fiecare localitate în parte. În acelaşi timp, la numărul de cazuri noi, Iasul reprezinta 10% din totalul pe tara, ceea ce ne îngrijorează foarte mult. Un alt lucru îngrijorător este faptul ca multe persoane care vin din afara au documente false care chipurile dovedesc fie vaccinarea fie ca au trecut prin boala. De exemplu, sunt persoane care aduc dovezi de vaccinare şi spun ca nu au mai fost în România de doi ani şi au fost vaccinaţi în România. Sau un grup mare de persoane care vin din zone diferite ale Marii Britanii dar aduc dovada ca s-au îmbolnăvit în acelaşi interval de timp. Sigur am informat organele de specialitate care sa verifice aceste aspecte", a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

UPDATE:  În urma unor informaţii obţinute cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi folosit documente care să ateste vaccinarea împotriva COVID19 sau trecerea prin boală, susceptibile a fi false, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal în care se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

De asemenea, poliţiştii ieşeni, împreună cu poliţişti de la Poliţia Transporturi, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai D.S.P. Iaşi, au efectuat acţiuni pentru identificarea persoanelor care deţin şi utilizează astfel de documente susceptibile a fi false, iar acţiunile continuă şi în perioada următoare.

Comentarii