Focuri de armă trase de polițiști pentru a stăpâni o gloată cu furci și pari care încerca să scoată din mâinile lor doi hoți de lemne prinși în flagrant

luni, 18 septembrie 2023, 10:09
4 MIN
 Focuri de armă trase de polițiști pentru a stăpâni o gloată cu furci și pari care încerca să scoată din mâinile lor doi hoți de lemne prinși în flagrant

Poliţiştii au depistat vineri seara doi bărbați care furau lemn dintr-o pădure din apropierea satului Mironu, comuna Valea Moldovei. Unul dintre hoți a fost încătușat, dar unul a reușit să fugă, chemând în ajutor mai mulți bărbați care, având furci și pari în mâini, i-au amenințat pe polițiști și jandarmi. Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a-i îndepărta, unul dintre agresori fiind împușcat într-un picior.

 

Vineri seara, îm jurul orei 20.00, polițiștii  au fost sesizați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din apropierea satului Mironu cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La fața locului a intervenit un echipaj mixt format din polițiști din cadrul Secției 10 de Poliție Rurală Gura Humorului și jandarmi, sprijiniți de către un pădura și administratorul de obște, care s-au deplasat în pădure și au efectuat o pândă în apropierea materialului lemnos tăiat de hoții de lemne și transportat la o distantă de aproximativ 200m față de locuința lui T. Nicolae Vasile.

După circa 30 de minute, în zonă și-au făcut apariția doi bărbați, cu două atelaje hipo, care se pregăteau să încarce materialul lemnos. Echipajul de poliție a intervenit somându-i pe cei doi să se oprească. Unul dintre ei, T. Nicolae Vasile, de 20 ani, a fost prins și încătușat, iar cealaltă persoană a reușit să fugă în pădure. În circa 4-5 minute, înspre zona în care a fost depozitat materialul lemnos, au început să urce mai multe persoane înarmate cu furci și pari, cel mai probabil anunțate de către persoana care a fugit.

Indivizii, cu furci și pari, se îndreptau spre pădure și au început să amenințe polițiștii. În fruntea gloatei, având furci în mână, au fost T. Gavril Dragoș, 42 ani și T. Vasile Gheorghe, de 40 ani, urmați în pădure de mai multe persoane.

Datorită faptului că T. Gavril Dragoș și T. Vasile Gheorghe s-au apropiat la o distanță de aproximativ 10m  față de forțele de ordine și de lucrătorii silvici, primul având asupra sa o furcă, iar celălalt un par din lemn de aproximativ 2m, fiind agresivi verbal și fizic,  doi agenți de poliție au efectuat somațiile legale pentru a opri acțiunea agresivă manifestată de aceștia, iar întrucât agresorii nu s-au conformat somațiilor, ambii agenți au tras câte un foc de avertisment în plan vertical, însă cei doi bărbați au devenit mai agresivi,  moment în care unul dintre agentii de poliție a executat 2 focuri de armă asupra membrelor inferioare ale acestora.

În urma executării focurilor de armă,  T. Gavril Dragoș și T. Vasile Gheorghe au fugit din pădure către locuințele din apropiere, iar  polițiștii și jandarmai au rămas la fața locului, solicitând sprijin suplimentar  din partea altor echipaje aflate în serviciu și a unui echipaj S.A.S din cadrul I.P.J Suceava.

Puțin mai târziu, o femeie a sunat la 112  și a spus că un bărbat este lovit la picior și sângerează, solicitând trimiterea unei ambulanțe. Echipajul de ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Gura Humorului, a ajuns la fața locului în zona evenimentului împreună cu lucrătorii de poliție veniți în sprijin, găsindu-l pe T.  Vasile Gheorghe într-un atelaj hipo cu o cârpă înfășurată pe piciorul stâng. Bărbatul a fost preluat de echipajul de ambulanță și trasportat la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Conform dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, T. Vasile Gheorghe, de 40 ani, a ajuns la UPU Suceava cu plagă impuscata la nivelul coapsei stangi, instabil hemodinamic, cu șoc hemoragic. Dupa stabilizare si efectuarea investigatiilor, bărbatul a fost internat pe Sectia de Chirurgie.

În paralele, polițiștii au continuat activitățile investigative, fiind identificat și reținut și celălalt participant la tăierea și furtul de arbori care inițail fugise în fondul forestier, acesta fiind  T. Florin în vârstă de 18 ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei. De asemenea,a fost preluat în custodie și celalalt bărbat i-a amenințat pe polițiști, alături de cel împușcat, fiind vorba T. Gavril Dragoș.

Materialul lemnos identificat la fața locului a fost ridicat și predat pădurarului, constatându-se ca fiind 14 piese de material lemnos cu cantitatea de 5,05 m3. Totodată de la fața locului a fost ridicat motofierăstrăul, folosit la comiterea infracțiunii de tăiere și furt de arbori.

Sâmbătă s-a constituit o  echipă operativă, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Bucovina, care a efectuat cercetarea la fața locului, pentru stabilirea prejudiciului cauzat.

A fost întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de ”tăiere fără drept și furt de arbori”. De asemenea, continuă cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Sursa: obiectivdesuceava 

Comentarii