FOTO. Afișul din Piața Unirii, care a scandalizat mai mulți timișoreni, explicat de artiști

luni, 17 octombrie 2022, 14:12
1 MIN
 FOTO. Afișul din Piața Unirii, care a scandalizat mai mulți timișoreni, explicat de artiști

Mediul online a fost în flăcări, vineri, după ce fotografia unui afiș de artă contemporană a indignat și chiar scandalizat mai multe persoane. Fotografia s-a viralizat rapid pe Facebook.
 

Este vorba despre posterul MUIEre al artistei Ana Petrovici – Popescu, parte din expoziția On Her Side.

Subiectul a fost rapid politizat. Liberalii au reclamat: „Cândva… orașul florilor. Azi, subiect de glume naționale”, deși Consiliul Județean Timiș a fost una dintre instituțiile care au finanțat proiectul, alături de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Ministerul Culturii și Centrul de Proiecte Timișoara, în cadrul unui concurs de proiecte.

„Jenant!! Dar de ce ne mai mirăm de «actele culturale» ale actualei administrații?”, spune unul dintre utilizatorii rețelei de socializare.

„Ne simțim deranjați, scandalizați și ofuscați că profesori extraordinari, care fac muncă de multe ori pro bono, și care sunt prezenți din ce în ce mai rar în școli dau pilde biblice sau se exprimă pe înțelesul elevilor, dar nu avem nici o problemă să scriem #muiecucombinații în centrul Timișoarei, pe banii noștri, plătiți prin Centrul de proiecte al Primăriei”, a fost de părere alt timișorean.

Cum se apără autorii afișului, pe tion.ro

Comentarii