FOTO: Colina din spatele cartierului Păcurari s-a schimbat la față

duminică, 07 martie 2021, 09:44
1 MIN
 FOTO: Colina din spatele cartierului Păcurari s-a schimbat la față

Colinele din preajma municipiului Iași devin treptat cartiere. Orașul se tot extinde – apar blocuri unul după altul, apar străzi noi. Și peste tot se implementează conceptul relativ nou – acela de a avea aproape de casă totul: magazinul alimentar, grădinița sau școala copilului, medicul, spațiul de joacă.

Imediat ce cotești în spatele blocurilor de la vechiul bulevard Păcurari, nu mai ești în pustiu ca în urmă cu trei ani, ci într-un alt cartier: Răsărit de soare. Zeci de mașini așteaptă în zona școlii moderne Paradise Cambridge, altele zeci își fac loc pentru a urca spre blocurile ce ocupă tot mai mult din deal sau pentru a coborî spre "centru".

Vedeți imagini de acolo:

Imobile tip vilă sau turnuri s-au construit într-un ritm alert și la fel de repede s-au și ocupat. Șantierul e departe de a fi închis. Se lucrează în continuare, alte blocuri fiind deja înălțate, urmând a fi gata pentru locuit anul următor sau peste cel mult doi ani.

Acesta este doar un exemplu din municipiul Iași. Limitele orașului sunt tot mai flexibile, apar astfel de "enclave" tot mai des spre periferie, care par a-i opri pe oameni să mai ajungă în centru sau să traverseze orașul de la un capăt la altul.

Comentarii