(FOTO) Imagini deplorabile dintr-un cartier din Iaşi, un oraş cu suflu european

vineri, 07 ianuarie 2022, 17:21
2 MIN

Un cititor a trimis mai multe fotografii pe adresa ZDI care surprind starea de degradare a unui cartier din Iaşi, un „oraş cu suflu european”. 

Cititorul, care şi-a dorit să rămână anonim, se plânge, printre altele, de faţadele blocurilor inspirate din filmele „horror” şi de străzile pline de gropi şi noroi.

„Vreau sa va arăt câteva imagini din Iașul anului 2021, cu suflu european așa cum susțin liderii locali, unde zonele de cartier arată pur și simplu deplorabil. Suntem în zona Ciurchi, care a beneficiat in vara anului 2020, in plin an electoral, de o foarte mică atenție din partea primăriei, in sensul in care s-a asfaltat undeva la 10% din întreaga zonă, uitată de autorități de zeci de ani. După alegeri, nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Spațiile verzi ale blocurilor și nu numai sunt absolut deplorabile, străzile și aleile sunt pline de gropi și de noroi, fațadele clădirilor sunt parcă inspirate din filmele horror, nu exista nici măcar un cos de gunoi, iluminatul public merge când și când, de supraveghere video nici nu poate fi vorba, locurile de parcare sunt neamenajate, fiecare parcând cum vrea și unde vrea, totul este un haos. Problema principală este că locuitorii din zona nici măcar speranțe nu mai au că se poate schimba ceva in bine, pentru că s-au învățat ca maximum la câteva luni distanță sa mai fie astupate niste gropi (și alea în bătaie de joc). Astfel, apelăm la redactia dumneavoastră să mediatizeze acest caz, poate astfel ajunge la urechile celor din primărie ceea ce (nu) se întâmplă în zona Ciurchi, și vor lua masuri urgente in anul 2022”.

Comentarii