(FOTO) Maratonul de vaccinare de la UMF Iaşi: S-au format primele cozi

vineri, 04 iunie 2021, 15:44
1 MIN

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF)  organizează în acest weekend maratonul de vaccinare pentru a asigura rapelul celor care s-au vaccinat la Iaşi la primul maraton organizat de UMF.

Astfel, între 4 şi 6 iunie, cele aproape 5.000 de persoane care s-au prezentat la primul maraton sunt aşteptate pentru a face rapelul cu serul produs de Pfizer/ BioNTech. Totodată, reprezentanţii UMF Iaşi au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că vor fi vaccinate şi alte persoane care au deja prima doză de Pfizer făcută acum 21 de zile şi vor să îşi facă acum rapelul. În acelaşi timp, nu vor fi vaccinate persoane cu prima doză, pentru acestea fiind disponibile restul centrelor din Iaşi, inclusiv cele drive-thru, unde se pot imuniza fără programare.

Vaccinarea se va face tot în sediul central al universităţii, de vineri, 4 iunie, de la ora 16.00, până luni, 7 iunie, la ora 08.00.

Astăzi, în jurul orei 16.15, sute de oameni așteaptau deja sa fie vaccinati cu a doua doza de Pfizer, în faţa cortului de triaj de la UMF. La evenimentul de lansare a maratonului a participat şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

UPDATE: Prima persoană de la Maratonul Rapelului de la UMF a fost un bărbat de peste 50 de ani. Acesta a venit de la Chișinău și a fost vaccinat de ministrul Sănătății, la unul dintre cele 12 fluxuri deschise la UMF. Sunt deja peste 100 de oameni la coadă care așteaptă să își termine ciclul de imunizare.

Comentarii