FOTO: O depăşire riscantă, pe ceaţă deasă, l-a trimis pe şofer direct în mormânt

vineri, 01 februarie 2019, 02:50
2 MIN

Grav accident în satul Boureni, lângă Târgu Frumos: o Dacia Super Nova s-a izbit frontalde un microbuz, şoferul primei maşini murind pe loc. Alte două persoane au fost rănite.

Ceaţa densă şi neatenţia la volan a băgat în mormânt un ieşean, şi alţi doi în spital, în urma unui accident rutier. Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11, în localitatea Boureni, comuna Balş, pe drumul naţional dintre Târgu Frumos şi Hârlău. Şoferul unei Dacii Super Nova, în vârstă de 49 de ani, care circula dinspre Hârlău către Târgu Frumos, a încercat o depăşire în con­diţii de ceaţă densă şi s-a ciocnit violent cu un microbuz Iveco ce venea din sens opus. Autoturismul Dacia s-a făcut „praf“ în urma coliziunii, iar şoferul a murit la locul accidentului.

„Încă era în viaţă când am ajuns noi la el. L-am scos dintre fiare cu răngile“, au spus câţiva săteni adunaţi acolo. Din celălalt autovehicul au rezultat două victime, dintre care una, care nu purta centura de siguranţă, a fost pe punctul de a fi aruncată prin parbriz. Acesta şi şoferul microbuzului au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Boureni a avut loc un accident cu victime, din care a rezultat decesul unui bărbat, şoferul unui autoturism, din comuna Cotnari. Şoferul celălalt a fost testat cu alcooltestul, şi nu consumase alcool“, a precizat Ioana Buştiuc, din cadrul Poliţiei Iaşi. 

Comentarii