(FOTO) Prima licitaţie de artă la Iaşi. Lucrări în valoare de aproximativ un milion de euro

marți, 12 iunie 2018, 13:50
1 MIN

Lucrări de artă plastică în valoare de aproximativ un milion de euro vor fi licitate simultat la Iaşi şi Bucureşti. Astfel, aceasta este prima licitaţie de artă din Iaşi, evenimentul având menirea de a readuce arta, după cum punctează Horia-Roman Patapievici, înapoi la public.

Jumătate dintre cele 238 de lucrări care vor fi licitate pot fi admirate până mâine inclusiv la Palatul Culturii din Iaşi. Vernisajul expoziţiei a avut loc astăzi, de la ora 12.00, în prezenţa lui Horia-Roman Patapievici, preşedinte Artmark.

La eveniment au fost prezenţi şi Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, Paul Butnariu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, vernisajul fiind moderat de către Felix Aftene, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi.

Licitaţia va avea loc pe data de 19 iunie, de la ora 19.00, în cadrul unui duplex care se va desfăşura simultat la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor, şi la Athénée Palace Hilton, București.

În cadrul acestei licitaţii, colecţionarii de artă vor avea şansa de a licita pentru lucări importante, printre care şi o lucrare semnată de Ştefan Luchian, „Gălbenele şi ulcior”, estimată între 100.000 şi 180.000 de euro. Aceasta poate fi admirată şi mâine inclusiv, până la ora 19.00, la Palatul Culturii.

Licitaţia propune o selecţie a celor mai bine cotaţi artişti români de patrimoniu. Printre vedete se află şi o lucrare unică de Nicolae Grigorescu repatriată, dar şi opere de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Eustaţiu Stoenescu, Samuel Mützner sau Octav Băncilă.

Comentarii