FOTO Şapte piste noi, deschise la vama Sculeni. A fost prezentă și președinta R. Moldova, Maia Sandu

vineri, 21 iulie 2023, 09:25
1 MIN
 FOTO Şapte piste noi, deschise la vama Sculeni. A fost prezentă și președinta R. Moldova, Maia Sandu

Poliția de Frontieră informează că activitatea punctului de trecere a frontierei Sculeni se desfășoară în condiții noi. Șapte piste de control, construite pe sensul de ieșire din Republica Moldova, sunt funcționale de ieri, 20 iulie 2023.

În context, conducerea Poliției de Frontieră împreună cu șeful adjunct al Agenției Europene FRONTEX au participat la o vizită de monitorizare a procesului de reconstrucție a punctului de trecere a frontierei Sculeni, realizată de către Președinta Republicii Moldova Maia Sandu, reprezentanții Delegației UE în RM, Ministerului Finanțelor, echipei de Proiect a Serviciului Vamal și Autorității Vamale Române și alți invitați.

„Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat în reconstrucția acestui important obiectiv de infrastructură. O țară cu aspirații europene înseamnă și posturi vamale europene, unde cetățenii sunt tratați cu respect, iar angajații Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră au condiții bune de muncă”, a spus Președinta.

La fel, Președinta Maia Sandu a subliniat că îmbunătățirea infrastructurii naționale este o prioritate: „Țara noastră trebuie să aibă posturi vamale, drumuri, poduri și căi ferate moderne. Deja avem primele rezultate. Vom continua să investim în infrastructura țării, pentru că modul de viață european înseamnă și infrastructură europeană”.

Sursa: unimedia

Comentarii