FOTO: UAIC inaugurează o ceainărie modernă în Grădina Botanică

vineri, 20 decembrie 2019, 02:58
2 MIN
 FOTO: UAIC inaugurează o ceainărie modernă în Grădina Botanică

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) a inaugurat ieri Ceainăria din Grădina Botanică. La eveniment au fost prezenţi prof.dr. Tudorel Toader – rector al UAIC, prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu – preşedintele Senatului UAIC, prorectori, decani şi alţi membri ai comunităţii academice.

„Ne bucurăm că am finalizat acest spaţiu frumos, în care vizitatorii Grădinii Botanice se vor putea odihni, vor putea savura un ceai, o cafea sau o băutură răcoritoare şi vor putea achiziţiona un suvenir cu însemnele Universităţii“, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rector al UAIC.

Ceainăria din Grădina Botanică are o suprafaţă totală de 144 mp, este situată în apropierea intrării principale şi va fi deschisă publicului începând cu luna ianuarie a anului 2020. Vizitatorii vor putea achiziţiona suveniruri cu însemnele Universităţii sau consuma băuturi nealcoolice, dar şi gustări produse la Cantina Universităţii. Investiţia totală este de aproximativ 500.000 de lei.

Clădirea în sine este foarte atent construită din punct de vedere arhitectural, scopul fiind de a se „camufla“ cât mai bine cu mediul înconjurător. Nici nu se vede bine, de altfel, de pe aleea principală de la intrarea în Grădina Botanică, iar pentru a o descoperi, vizitatorii trebuie să facă stânga pe o potecă amenajată pentru a descoperi clădirea – cu forma unei cabane de munte, ascunsă în spatele unor conifere mari de la intrarea în grădină.

Pe timpul verii, reprezentanţii universităţii au spus că vor amenaja pe spaţiul din faţa ceainăriei sau chiar mai departe, pe spaţiul verde din Grădina Botanică, mai multe mese unde oamenii vor putea să se odihnească la umbra copacilor şi să savureze o băutură răcoritoare sau un ceai.

Inaugurarea de ieri a debutat cu o ceremonie de sfinţire, oficiată de prof.dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Decanul a dedicat o mare parte din predica sa, de după scurta slujbă de sfinţire, mulţumirilor adresate rectorului şi prorectorilor, decât celor care au conceput şi construit ceainăria, în aşteptarea înfrigurată a copiilor de la Şcoala „Junior“ a UAIC, care au colindat conducerea universităţii, alături de două grupuri de studenţi. La final, participanţii au făcut turul ceainăriei şi au fost invitaţi la o băutură caldă din partea casei.

Comentarii