Furt surprinzător descoperit de poliţişti în cazierul unui hoţ de biciclete

vineri, 10 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 Furt surprinzător descoperit de poliţişti în cazierul unui hoţ de biciclete

Doi hoţi de biciclete au făcut "prăpăd" prin Iaşi. Unul dintre ei nu se află la primele probleme cu legea, fiind condamnat în trecut după ce a furat un telefon mobil tocmai de la iubita lui. Adrian Robert Arhire, unul dintre cei doi hoţi de biciclete, este un cunoscut al oamenilor legii, în urmă cu câţiva ani fiind inculpat într-un dosar penal pentru furt. Tânărul de 24 de ani a fost trimis în judecată pe 21 mai 2018, după ce ar fi furat din geanta prietenei sale un telefon mobil. 

Cei doi tineri îndrăgostiţi au mers la o piscină, în zona Complexului de Agrement Ciric din Iaşi, unde şi-au petrecut o bună parte din ziua de 22 iunie 2017. După ce s-au schimbat în hainele de înot, cei doi şi-au luat lucrurile lângă piscină pentru a le supraveghea îndeaproape. Arhire ar fi aşteptat ca fata să intre în apă, după care i-a sustras din poşetă un telefon marca Samsung Galaxy S7, dar şi un card de memorie, ambele în valoare de aproximativ 1.100 de lei. Tânărul a luat pur şi simplu bunurile iubitei sale şi le-a băgat în rucsacul propriu, după care şi-a petrecut următoarea oră în apă, alături de tânăra C.D.E.

Aproape de orele 16:00, cei doi au ieşit din piscină şi s-au pregătit să plece fiecare spre casa lui, însă înainte de a se schimba tânăra şi-a verificat geanta. Acela a fost momentul în care şi-a dat seama că a fost victima unui furt. Pentru că nu s-ar fi gândit niciodată că ar fi putut să fie furată tocmai de tânărul de care era îndrăgostită, fata a aruncat vina asupra personalului de la piscină. Arhire chiar a susţinut ipoteza lansată de "jumătatea vieţii" lui, învinuind şi el, la rândul său, pe cei care lucrau la complexul de agrement. Pentru că nu a reuşit să îşi recupereze bunurile, tânăra a anunţat poliţia, iar un dosar penal pentru furt a fost întocmit.

Cu toate că anchetatorii şi-au concentrat atenţia pe oamenii care se aflau în acea zi la piscină, aceştia l-au interogat şi pe tânărul de 22 de ani. Inclusiv la audieri, Arhire şi-a susţinut ipoteza şi chiar a învinuit o altă persoană care s-ar fi uitat insistent la lucrurile lor cât timp se aflau în piscină. Anchetatorilor li s-a părut suspect comportamentul acestuia, fapt pentru care l-au trecut pe lista suspecţilor. După o anchetă minuţioasă, poliţiştii şi-au dat seama că tânărul a fost cel care a furat. Procesul tânărului a început un an mai târziu, pe 21 mai 2018, iar în aprilie 2019 a fost condamnat pentru infracţiunea de furt la opt luni de închisoare cu amânare. Ieşeanul a reintrat în atenţia poliţiştilor în august 2021, după ce un ieşean a anunţat că i-a fost furată bicicleta pe care o avea legată de balustrada blocului în care locuia. Fapta a avut loc în noaptea de 14 spre 15 august, chiar în oraşul Iaşi. Târziu în noapte, Arhire, fiind însoţit de un prieten de 24 de ani, a distrus sistemul antifurt cu care era securizată bicicleta, după care au ieşit din scara de bloc şi s-au făcut nevăzuţi cu un bun de aproximativ 1.000 de lei.

Anchetatorii şi-au dat seama cu rapiditate cine erau hoţii, fapt pentru care l-au condus la audieri pe Adrian Robert Arhire, dar şi pe tovarăşul său de hoţii, Florin Teodor Bordeianu. Pe 6 septembrie, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore pe tinerii infractori, care şi-au petrecut o noapte în arest. O zi mai târziu, pe 7 septembrie, Arhire şi Bordeianu au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi cu două propuneri de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia luată de magistraţii ieşeni a fost însă mai blândă decât şi-au dorit anchetatorii, fapt pentru care cei doi tineri au fost plasaţi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. 

Comentarii