Gabriela Firea abia revenită în PSD îşi ameninţă prietenii de la România TV că-i va acţiona în justiţie

marți, 07 noiembrie 2023, 09:14
3 MIN
 Gabriela Firea abia revenită în PSD îşi ameninţă prietenii de la România TV că-i va acţiona în justiţie

Fostul ministru al Familiei, Gabriel Firea, a declarat luni seară, în ziua în care şi-a reluat funcţiile din PSD, că va acţiona în justiţie postul de televiziune România TV, unde în trecut era invitată des, acuzând un „linşaj mediatic” şi că este trasă într-un „nou scandal” în contextul unor nereguli găsite în dosarele persoanelor cu handicap din judeţul Ilfov.

Gabriela Firea a fost reabilitată politic în interiorul partidului şi şi-a reluat luni funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti şi membru în forul de conducere al partidului ca prim-vicepreşedinte. Fostul primar al Capitalei a acuzat luni seară că România TV manipulează opinia publică implicându-i numele într-un „nou scandal”, după ce ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a dispus verificări privind modalitatea de acordare a certificatelor de încadrare în grad de handicap la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Firea vrea linişte

„Ştirile prezentate de România Tv, prin alăturarea numelui meu şi al soţului meu de subiectul extrem de grav al dosarelor sociale false din Judeţul Ilfov, arată o lipsă crasă de deontologie profesională, de informaţii elementare ale meseriei, ori o manipulare de proporţii. Şi asemenea fabricaţie nu apare întâmplător în ziua în care colegii mei, în Consiliul Politic Naţional PSD, au decis revenirea mea în funcţiile politice de prim-vicepreşedinte PSD şi preşedintă PSD Bucureşti, printr-un vot acordat în unanimitate”, a scris Firea pe Facebook.

Fostul ministru al Familiei a afirmat că nu există nicio legătură între ea, soţul ei, Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari şi sora ei cu dosarele falsificate, amintind că se vrea eliminarea ei din politică aşa cum a fost în cazul azilelor groazei.

“Se continuă seria de intoxicări”

„Acest nou scandal, al presupusei implicări a noastre în situaţia cu dosarele false din Ilfov, se continuă seria de intoxicări, atacuri la persoană, linşaj mediatic şi manipulări din ultimele luni de zile. Există un singur obiectiv, să mă compromită public şi să adâncească percepţia negativă care s-a încercat să se creeze în vară prin scandalul azilelor. Toate acestea pentru un simplu motiv: nu există vreo decizie a instanţei care să mă învinovăţească în cazul anchetei azilelor şi pentru că adevărul începe să iasă treptat la iveală. Cred că sunt relevante informaţiile şi declaraţiile publice ale avocaţilor care au acces la dosar”, a mai spus şefa PSD Bucureşti.

Firea spune că se află sub presiune de patru luni şi că va da în judecată postul România TV, unde în trecut, atât ea, cât şi soţul ei, Florentin Pandele, erau invitaţi des.

„Aceste atacuri trebuie să înceteze măcar din respect pentru publicul telespectator. Am apelat la instrumentele pe care le are la dispoziţie orice cetăţean lezat public. Am făcut plângeri la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru toate denigrările. Unele sesizări au fost soluţionate, cu amendă, altele îşi urmează cursul. Însă, limita a fost depăşită, după patru luni de presiune zilnică. Familia mea trebuie să se simtă protejată, aşa ca vom apela la justiţie”, a mai spus Gabriela Firea.

Pandele, Sebi Ghiţă şi plata

În luna iulie, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a avut o ieşire nervoasă în timpul unui interviu acordat, din biroul său, postului România TV.

Soţul Gabrielei Firea a acuzat PSD că nu i-a luat apărarea fostului ministru al Familiei în scandalul azilelor groazei, ba chiar că social-democraţii ar fi urmărit să pună capăt carierei politice celei care a ocupat şi fotoliul de primar al Bucureştiului.

Atunci, Pandele a stat în direct la România TV mai bine de patru ore şi a declarat că are „de plătit” pentru apariţiile la televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiţă. După ce Victor Ciutacu i-a atras atenţia, Pandele a revenit şi a susţinut că a făcut „o glumă”. În toată perioada scandalului privind azilele groazei, Pandele a avut constant tribună la România TV.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

 

Comentarii