Germania, a doua țară UE unde certificatul verde e obligatoriu la locul de muncă

marți, 23 noiembrie 2021, 20:27
1 MIN
 Germania, a doua țară UE unde certificatul verde e obligatoriu la locul de muncă

Italia a fost prima țară din Uniunea Europeană care a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la serviciu, pe 15 octombrie. De mâine, în Germania e în vigoare aceeași măsură, iar persoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test COVID negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a putea merge la job, cu trenul şi avionul, precum şi cu metroul și autobuzele urbane.

Autorităţile locale au luat măsuri pentru implementarea acestor decizii, dar recunosc că verificarea extinsă a certificatelor în transportul public va fi dificilă. Pe lângă măsurile stabilite la nivel federal, landurile germane au luat şi alte decizii. De exemplu, guvernul regional al oraşului-stat Berlin, capitală a Germaniei, a înăsprit restricţiile pentru nevaccinaţi privind accesul în spaţiile publice, în timp ce alte regiuni germane au luat măsuri de limitare a contactelor persoanelor care nu sunt imunizate.

Concret, Senatul din Berlin a decis că persoanele nevaccinate nu mai au voie în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate. De asemenea, toți cetățenii, inclusiv cei vaccinați, vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în spaţiile recreative sau de divertisment unde nu se poate purta mască, cum sunt restaurantele.

Compania de transport public din Berlin a anunţat că verificări aleatorii ale certificatelor verzi vor fi efectuate de către controlori, cu sprijinul poliţiei. Călătorii care nu le au vor fi daţi jos din mijloacele de transport şi amendaţi.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii