Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca-Oxford (UPDATE)

luni, 15 martie 2021, 17:06
2 MIN
 Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca-Oxford (UPDATE)
Germania a suspendat luni utitlizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului britanic-suedez AstraZeneca ”cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare, a anunţat Ministerul german al Sănătăţii, după o serie de alte suspendări, între altele în ţări ca Danemarca, Irlanda şi Olanda.

UPDATE

Franța și Italia suspendă și ele folosirea vaccinului AstraZeneca

Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat marți. Anunțul a fost făcut de președintele francez Emmanuel Macron.

Șeful statului a afirmat că „speră să se reia rapid” vaccinarea cu acest ser „dacă avizul autorității europene o va permite”, în condițiile în care mai multe țări europene au suspendat și ele acest vaccin, printre care Germania și Italia, tot luni.

Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul țării, după semnalarea unor posibile efecte secundare, a anunțat într-un comunicat Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA).

AIFA „a decis cu titlul preventiv și de manieră temporară, în așteptarea unei decizii a EMA”, Agenția Europeană a Medicamentului, „interzicerea folosirii vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul național”, potrivit comunicatului.

INFO

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliază Guvernul Angelei Merkel, ”consideră că sunt necesare (alte) examene”, în urma unor cazuri în care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate în Europa, a anunţat un purtător de cuvâînt al ministerului, după ce alte state UE au luat deja această măsură.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii