Gest impresionant al unui soldat ucrainean rănit la Azovstal şi capturat de ruşi

miercuri, 18 mai 2022, 12:54
1 MIN
 Gest impresionant al unui soldat ucrainean rănit la Azovstal şi capturat de ruşi

Gestul unui soldat ucrainean capturat de către ruşi a făcut înconjorul lumii. Unul dintre luptătorii răniţi de la Azovstal, ale căror portrete dramatice după câteva săptămâni de rezistenţă în subteranele combinatului siderurgic au făcut înconjurul lumii, se numără printre cei care s-au predat ruşilor. El a fost fotografiat alături de militarii care au părăsit combinatul din Mariupol. Imaginile cu chipurile soldaţilor ucraineni după mai bine de două luni de rezistenţă în reţeaua de tuneluri a combinatului de la Azovstal au şocat întreaga lume prin modul în care războiul le-a schimbat fizionomia.

Unul dintre ei – murdar, nebărbierit şi cu haine jerpelite – a atras atenţia făcând semnul victoriei, în timp ce ţinea în mână o cană cu cafea, iar pe braţul bandajat avea montată o atelă metalică, fixată cu şuruburi. În ciuda stării sale evident degradate, bărbatul afişa un zâmbet liniştit şi o mină încrezătoare.

Acelaşi bărbat a fost fotografiat marţi printre luptătorii ucraineni de la Azovstal care s-au predat foţelor ruse. Purta aceeaşi vestă zdrenţuită şi mergea în papuci de cauciuc, supravegheat de soldaţi ruşi înarmaţi şi cu semnul „Z” pe uniformă.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

Comentarii