Ghici a ce miroase la Iaşi rocada mare a premierilor de la Bucureşti? A ceva stricat, oricum…

marți, 23 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Ghici a ce miroase la Iaşi rocada mare a premierilor de la Bucureşti? A ceva stricat, oricum…

O veste bună pentru unii, proastă pentru alţii, dragi bugetari ieşeni: aveţi un şef înşurubat politic în scaun, dar care a uitat că-i supus rocadelor politice? Ei bine, să ştiţi că, din ce se aude prin zona partidelor locale, prin agenturile, inşpektoratele şi derecţiunile judeţene cică ar fi început de ceva vreme o mare fojgăială. 

Motivul: dinspre Bucureşti a venit aşa o boare că schimbarea de miniştri de la PSD la PNL şi invers, prilejuită de rocada de la finele lunii a premierilor Ciucă&Ciolacu, va fi urmată de schimbări adânci şi în teritoriu, fiecare după culoarea politică a noului ministru. Îngrijorarea cea mai mare era însă la şefii liberali, deoarece pesediştii cică au fost mai atenţi să-şi securizeze sinecurile cu concursuri, în timp ce liberalii ar fi fost mai neglijenţi, deci au oameni pe funcţii mai expuşi vânturilor politice. Ce, care şi cum stă şeful tău? Asta bănuim că ştii dacă are au ba concursul dat… Dacă nu-l are, zi-i deja pa!

Olecuţă de panaramă şi cu Popa Zamă, ăla fugit definitiv în lume cu amanta

Una faină cu Popa Zamă pe astăzi, la final, iubiţi drept-credincioşi: să vă povestim cum a tras tunul de adio, chiar de Paşti. Cică în Postul Mare, aproape de Săptămâna Luminată, omul şi-a convins nevasta (de care oricum era despărţit dar cu care trăia într-un fel de aparenţă de căsnicie ca el să nu piardă parohia) să meargă cu el de mânuţă la Mitropolie ca să explice înalţilor prelaţi ce-l judecau că ei se înţeleg de minune şi că totul nu e decât vorbe spuse la invidie. Ca urmare, Mitropolia l-a păsuit oleacă, ca să mai cerceteze dosarul. Iar Popa Zamă atât a şi vrut: să tragă tunul cel mare de Paştele ăla normal, apoi şi de Paştele Blajinilor, după care dus a fost din funcţie, cu tot cu mălaiul aferent. Şi aşa cică au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi. Fiecare la casa lui, evident, că banii ăia s-au dus cam repede…

A început pelerinajul spre China: iacătă-i cum se dau toţi de gol, unul câte unul!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori, ce mare fan China mai era Victor Ponta cât a fost premier (probabil şi acuma)? Ei bine, poate nu aţi uitat, dar Ponta a fost discipolul şi cărătorul de geantă al lui Năstase, la începutul său în politichia de Dâmboviţa. Acum, vedem că şi Dăncilă le calcă pe urme. Stăm aşadar strâmb şi judecăm drept: oare nu mai bine am sta invers?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii