De Business

Punem punctul pe știi

Gigantul care cumpără o companie la fiecare trei – patru săptămâni

joi, 25 februarie 2021, 11:42
1 MIN
 Gigantul care cumpără o companie la fiecare trei – patru săptămâni

Apple a achiziţionat aproximativ 100 de companii în ultimii şase ani, a dezvăluit directorul executiv al companiei, Tim Cook.

Acest lucru înseamnă cumpărarea unei companii la fiecare trei până la patru săptămâni, a declarat el adunării anuale a acţionarilor Apple marţi.

Cook a declarat adunării acţionarilor că achiziţiile vizează în principal dobândirea de tehnologie şi talente.

Cea mai mare achiziţie Apple din ultimul deceniu a fost cea de 3 miliarde de dolari a Beats Electronics, producătorul de căşti fondat de rapperul şi producătorul Dr. Dre.

O altă achiziţie de profil a fost compania de software de recunoaştere a muzicii Shazam, pentru 400 de milioane de dolari în 2018.

Cel mai adesea, Apple cumpără firme de tehnologie mai mici şi apoi îşi încorporează inovaţiile în propriile sale produse.

În ultimul an, Apple a cumpărat mai multe companii de inteligenţă artificială (AI), o afacere cu evenimente de realitate virtuală, un startup de plăţi şi o afacere cu podcasturi, printre altele.

Dar, chiar dacă a cumpărat 100 de companii în şase ani, Apple pare să fie foarte selectivă cu privire la ceea ce cumpără.

Aflați amănunte de pe businessmagazin.ro.

Comentarii