Iaca politichia de Bahlui: o madamă, un băiat de la cumătrie şi un om sentimental în spate

vineri, 23 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Iaca politichia de Bahlui: o madamă, un băiat de la cumătrie şi un om sentimental în spate

Nu ştim dacă v-aţi uitat cu atenţie în spatele madamei Cozet pe afişele cu care îşi promovează intens candidatura la premărie, sau în timpul vizitelor de lucru prin cartiere alături de echipă, dar este pe acolo prin spate un băieţaş de bine, mai mereu cu pălărioară pe cap. 

Ei bine, acel susţinător de la Huşi este conţilier local aici în târg, ar fi zice-se unul din sponsorii lui madam, şi în plus are o mare problemă cu proiectul unui bloc turn pe care vrea să-l ridice în Bucium, zonă şi aşa sufocată din cauna numeroaselor proiecte aprobate.

Iar mai nou, din cauză că tot mai multe zvonuri zic că acel proiect este pus pe roate alături de sforile şi chiar caşcavalul unui important băiat de la cumătrie, Borş cu Zamă să-i zicem, cică prin partid tot mai mulţi îi cer să renunţe la intenţiile imobiliare, căci altfel ar fi o vulnerabilitate în viitoarea campanie, mai ales că vorbim de un partid care îşi face port-drapel din lupta cu băieţii de la cumătria lui Mihăiţă.

Omul însă, zice-se, spune nu şi nu, iar argumentul ar fi acela că e viaţa lui acolo, în acel proiect. Mdeh, tot e bine: dă o lovitură şi pleacă… Dar dacă nu va pleca şi va mai vrea? Că am mai văzut din astea şi la case mai mari…

Reîntregirea famigliei: e de bine!

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, stimaţi participanţi la trafic, că pe azi avem una scurtă dar vioaie şi despre un simpatic şef de la ţaigherimea cea roteristă din târg. Da, aţi ghicit, despre pilosul Piele de Pork este vorba, cel despre care mulţi zic de ani buni că e ca şi plecat din funcţie, dar în ultimul ceas se întâmplă ceva mereu şi hop: pila intră în intersecţie şi deblochează traficul, iar şeful rămâne la post.

În fine, nu despre asta voiam noi să vorbim pe azi, că vine uichendul şi nu se merită, doar ne-am enervat toată săptămâna prin trafic, ci voiam să vorbim de ceva mai soft, mai de famiglie. De-un par egzamplu, despre faptul că dom’ colonel şi-a transferat nu de mult consoarta în târg, ea fiind tot ţaigheriţă, dar având până recent post într-o mare comună de lângă oraş. Acolo unde, după cum v-am mai povestit noi, dom’ colonel a prins-o cu un coleg încuiaţi în casă. Dar, hai să nu mai învârtim cuţâtu-n rană: cum ziceam, vine uichend etc. şamd. Deci, e de bine: totul pentru famiglie!

Ce spunea Piedone odată

Ş dacă tot omul negru al zilei este Piedone, fostul premare taman achitat în mod revoltător, iată o declaraţie a acestuia, făcută între apropiaţi, imediat după Colectiv: „Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulţi şi sunt şmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!”, se lăuda în 2021 Piedone, om al lui Dan Voiculescu -, potrivit mărturiei unui fost consilier.

Care mai zicea că politicianul spunea lucrurile respective în gura mare, fără fereală. Asta, aşa, ca să băgăm la cap, până ne iese pe urechi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii