COMUNICAT DE PRESA

Iaşi: Acţiune desfăşurată de poliţiştii rutieri privind transportul de persoane

marți, 31 ianuarie 2023, 13:31
1 MIN

În această dimineață, la data de 31 ianuarie a.c, în întervalul orar 06:00-09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat peste 20 de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 6 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane.               

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport opriți în trafic, nefiind constatate abateri pe această linie.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

 

Comentarii