Iaşi: Adolescent, electrocutat după ce a căzut de pe pasarelă pe cablurile electrice ale CFR. Este în stare critică – UPDATE

vineri, 10 februarie 2023, 18:09
2 MIN
 Iaşi: Adolescent, electrocutat după ce a căzut de pe pasarelă pe cablurile electrice ale CFR. Este în stare critică – UPDATE

Un adolescent a căzut de pe o pasarelă pietonală pe firele electrice, apoi pe o locomotivă, fiind electrocutat. 

Incidentul a avut loc în zona Manta Roşie, vineri seara. La locul accidentului au intervenit echipaje medicale şi de pompieri. Minorul, în vârsta de 16 ani, era conştient la sosirea cadrelor medicale, dar prezintă arsuri de gradul I, II şi III.

„Copil în vârstă de 16 ani, conștient, arsură prin electrocutare prin contact accidental cu un fir de înaltă tensiune și cădere de la înălțime. Am înțeles că ar fi vrut să sară de pe pasarela pietonală pe un vagon de tren, dar a atins un fir de înaltă tensiune. Martorii l-au găsit inconștient, cu hainele în flăcări. A fost preluat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, tratat și merge la UPU Sf. Maria”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

UPDATE: Adolescentul are arsuri de gradul IV pe o suprafață corporală 80%, este intubat oro-traheal și ventilat mecanic. În acest moment este transportat la UPU de la Spitalul de Copii.

UPDATE 1: "Copilul este critic. Prezintă arsuri prin arc electric de inalta tensiune, 27.000 de volți și politrauma prin cădere de la înălțime, deci cu leziuni asociate severe. Este în investigații imagistice, CT și va urca în ATI, Unitatea Functionala de Arsi. Necesita tratament particular, complex din partea echipei multidisciplinare de ATI, chirurgie plastica, chirurgie pediatrica, ortopedie, neurologie, etc. Este protezat respirator din prespital, echipaj SMURD și necesita continuarea terapiei sportive ptr soc postcombustional, echilibrare hemodinamica, metabolica, terapia dureri si tratament chirugical. Efectele sistemice și locale imediate sunt severe, prognosticul este rezervat în acest moment.

Acestea sunt informațiile de etapa, pe baza anamnezei și examenului clinic, rezultatelor obținute prin probe biologice în UPU, la admisie, pe analizoare  "point of care". Arsurile sunt pe aproximativ 80 – 90% suprafață corporala și profunde, inclusiv de grad IV", a declarat dr. Tamara Rosu, medic şef UPU de la Spitalul de Copii.

 

Comentarii