Iaşi: Antrenorul naţionalei României la PUBG Mobile, mulţumit că a luat bronzul la Campionatul Mondial de Esports

vineri, 01 septembrie 2023, 21:25
2 MIN
 Iaşi: Antrenorul naţionalei României la PUBG Mobile, mulţumit că a luat bronzul la Campionatul Mondial de Esports

Remus Petcă, antrenorul Nexus Gaming, prima echipă care a reuşit să aducă României o medalie după participarea la Campionatul Mondial de Esports, la PUBG Mobile, spune că bronzul este nu doar o medalie, ci un rezultat bine-meritat după ani de muncă.

"Este prima oară când România reuşeşte să ajungă pe podium la un Campionat Mondial de Esports. Este aceeaşi echipă care a reuşit să ia argintul european acum ceva timp, la nivel de club. Suntem mândri de ei. Sperăm să îi vedem la mondialele de cluburi, în iarna aceasta. Sperăm să iasă totul bine. Este o onoare să fim pe locul 3, lângă echipe calibrul celor din Kârgâzstan, care au luat şi aurul, şi Turcia, care au ieşit pe locul 2. Am încredere în băieţi că pot aduce performanţe şi mai mari în viitorul apropiat. Pentru noi este o mare performanţă. Suntem prima echipă a României care am ajuns la acest nivel. Asta a însemnat luni şi ani de muncă", a declarat Remus Petcă, R3MBO, antrenorul echipei României la PUBG Mobile, care a luat bronzul în competiţie.

Cei patru membri ai echipei României la PUBG Mobile, Nexus Gaming, au jucat şase jocuri pe zi, într-o atmosferă foarte încinsă.

"A fost o experienţă foarte plăcută, având în vedere că atunci când aveam 14-15 ani a apărut acest joc iar de atunci am tot visat să ajung pe podiumul unui campionat mondial. La început ne-a fost teamă că vor fi mult mai multe echipe care ne vor face probleme, una dintre ele fiind Serbia, dar care la această competiţie nu prea ne-au arătat tot ceea ce pot. După ce în prima zi Kârgâzstan s-a aflat pe primul loc ne-am dat seama că va trebui să dăm tot ceea ce avem noi mai bun. Echipe din ţări precum Turcia, Kârgâzstan, Argentina au jucat la nivel mai mare decât noi, ne-au pus puţină piedică, dar până la urmă ne-am redresat şi descurcat, aşa că am urcat pe locul trei", a declarat Sevastian Podolean, unul dintre membrii echipei Nexus Gaming.

După trei zile de meciuri intense pe Erangel, Miramar şi Sanhok, arenele de bătălie ale profesioniştilor de PUBG Mobile, România a obţinut prima medalie la Campionatul Mondial de Esports de la Iaşi, una de bronz. În prima zi a competiţiei, cei de la Nexus Gaming au reuşit să se claseze doar pe poziţia a cincea în clasamentul general, pentru ca în ultimele zile să joace la un nivel extraordinar. Astfel, după ultimul meci, echipa Kârgâzstan s-a clasat pe locul 1, cea a Turciei pe locul 2 iar România a ocupat locul 3. AGERPRES

Comentarii