Iaşi: Aproape 500 de locuri sunt disponibile la USV în sesiunea de toamnă a admiterii

joi, 01 septembrie 2022, 16:19
2 MIN
 Iaşi: Aproape 500 de locuri sunt disponibile la USV în sesiunea de toamnă a admiterii

Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV Iaşi) organizează o nouă sesiune de admitere în perioada 5 – 8 septembrie pentru cele aproape 500 de locuri rămase neocupate la sesiunea din vară.

Potrivit USV, aceste locuri sub disponibile la buget şi taxă, atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru masterat.

Astfel, pentru studiu la licenţă sunt disponibile locuri în cadrul a 17 programe existente la cele patru Facultăţi: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare şi Medicină Veterinară.

Cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură, pot opta pentru Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria şi managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului sau Biologie. În total, la această facultate sunt disponibile 70 de locuri.

La Facultatea de Horticultură, viitorii studenţi se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii, iar numărul locurilor pentru admiterea de toamnă ajunge la 73 atât la buget, cât şi la taxă.

În cadrul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, candidaţii pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. În total, la această facultate sunt disponibile 91 locuri.

La Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt 16 locuri, din care şase sunt cu finanţare de la buget.

Conform calendarului dedicat admiterii, începând de pe 5 şi până pe 8 septembrie va avea loc înscrierea candidaţilor prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor, iar online platforma va fi disponibilă până la ora 23,59 a penultimei zile din perioada dedicată înscrierilor – 7 septembrie.

Acelaşi calendar de admitere este valabil pentru studiile de master, candidaţii având la dispoziţie 109 de locuri la buget, 92 la taxă, dar şi pentru învăţământul la distanţă unde sunt disponibile 245 locuri cu taxă.

Admiterea candidaţilor pentru programele de licenţă la USV din Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).

"Studenţii USV Iaşi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică; săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici şi spital veterinar; bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare; atelierele de microproducţie, amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare; campus studenţesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşului; peste 1600 locuri de cazare; peste 30 la sută de studenţi bursieri; burse cuprinse între 750 – 1200 lei; parteneriate internaţionale de colaborare cu universităţi similare de pe 5 continente şi din 32 de ţări", au precizat reprezentanţii USV Iaşi.

 

Comentarii