Iașul, păzit de jandarmi în timpul manifestărilor legate de Ziua Unirii: controale preventive, acces restricționat în zona cu oficialități

marți, 23 ianuarie 2024, 14:38
3 MIN
 Iașul, păzit de jandarmi în timpul manifestărilor legate de Ziua Unirii: controale preventive, acces restricționat în zona cu oficialități

Măsuri de ordine în Piața Unirii din municipiul Iași, cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române 

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestările organizate în spațiul public în municipiul Iași, cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Judeţean Iași și celelalte structuri cu atribuții în domeniu.

În această zi de sărbătoare națională, vor fi avute în atenție manifestările din Piața Unirii din municipiul Iași, respectiv concertul de muzică populară "Noi suntem români!", ceremonialul militar și religios, parada militară, precum și desfășurarea unei slujbe religioase și depunerea de coroane de flori la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Mănăstirea "Sfinții Trei Ierarhi".

Jandarmii din Gruparea Mobilă Bacău și colegii din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru toate persoanele prezente în spațiul public, prevenirea oricăror incidente ce pot perturba buna desfășurare a manifestărilor, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistență medicală, precum și deplasarea în siguranță a tuturor persoanelor în zonele adiacente Pieței Unirii, fără a se bloca căile de comunicație rutieră.

Pe toată perioada manifestărilor, echipe de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente în zonele de deplasare a participanților și vor fi la dispoziția celor care vor avea nevoie de sprijin și îndrumare. 

Ca o masură preventivă suplimentară, forțele de ordine vor face un control preventiv la accesul în zona imediat apropiată Pieței Unirii.

Totodată, pentru a evita aglomerarea de persoane și producerea de busculade, accesul persoanelor va fi restricționat în funcție de gradul de ocupare a zonelor special amenajate spectatorilor.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, este interzisă participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Totodată, participanții la adunările publice sunt obligați: 
– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciții acestora sau organele de ordine;
-să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
-să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău face următoarele recomandări:

– manifestați răbdare și înțelegere față de măsurile luate de organizator cu privire la regulile de acces în zonele destinate spectatorilor și respectați indicațiile forțelor de ordine.
– acordați o atenție deosebită copiilor și persoanelor vârstnice care vă însoțesc, pentru a nu se rătăci, precum și a bunurilor personale.
– delimitați-vă de persoane care prin acțiunile lor vă pot pune în pericol sau care ar putea conduce la manifestări care contravin normelor legale în vigoare.

Vă asigurăm că desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, zi de importanță deosebită din istoria României, este prioritatea noastră, iar în caz de necesitate, adresați-vă cu încredere celui mai apropiat reprezentant al forțelor de ordine aflat în zona unde sunteți sau apelați numărul de urgență 112!

Comentarii