Ieșeni arestați pentru trafic de droguri de mare risc

luni, 12 iunie 2023, 11:47
1 MIN
 Ieșeni arestați pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 10 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict privind combaterea traficului de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada august 2022 – iunie 2023, persoanele bănuite ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, consumatorilor, din județul Iași, inclusiv la petreceri organizate în cluburi, cât și la evenimente private cu concerte de muzică electronică și tehno.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, iar, în urma activităților, au fost descoperite 500 de comprimate ecstasy, 20 de grame de cocaină, 50 de grame de cannabis, 5 cântare electronice și 3 grindere. 

Au fost ridicați 6.300 de lei și 160 de euro.

La data de 11 iunie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii