Ieşenii pot dona calculatoare sau tablete pentru copiii de la ţară

miercuri, 06 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Ieşenii pot dona calculatoare sau tablete pentru copiii de la ţară

Echipa proiectului „Până hăt de carte!“, proiect care a adus mii de cărţi în bibliotecile rurale din judeţul Iaşi, face un apel către ieşeni pentru a dona calculatoare, laptopuri, tablete sau smartphone-uri care să ajungă la elevii din mediul rural fără posibilităţi financiare şi care nu pot să participe la orele online din cauza lipsei acestor dispozitive. 

Proiectul „Până hăt de carte!“ este derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu, scopul demersului actual fiind acela de a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieşene în perioada în care şcolile sunt închise. Astfel, începând de ieri, 4 mai, ieşenii pot dona la sediul cabinetului parlamentar calculatoare, laptopuri, tablete şi smartphone-uri în stare bună de funcţionare sau cu mici defecte, care pot fi repuse în funcţiune de către specialişti IT, voluntari ai proiectului.

Toate obiectele donate vor fi redirecţionate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciorteşti şi Andrieşeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieşene cu care membrii echipei „Până hăt de carte!“ au colaborat. Conform declaraţiilor Ministrului Educaţiei şi Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online deci nu pot participa nici la ore în această perioadă.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunităţii ieşene, cărţi către biblio – teci din comunele judeţului Iaşi. Am vizitat până acum aproape 30 de comunităţi şi am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situaţia şcolilor, bibliotecilor şi a căminelor culturale. Ştiu care sunt lipsurile reale şi sunt mulţi copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăţa în această perioadă“, a afirmat Dan Lungu. Donaţiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar de pe str. Grigore Ureche, bl. Walter Mărăcineanu nr. 3, Mezanin, Iaşi. Cei care doresc mai multe detalii pot contacta echipa proiectului la la adresa de e-mail cabinet.senator.danlungu@gmail.com sau la numărul de telefon 0725 321 313.

 

Comentarii