Imagini cu vehiculele blindate pentru Ucraina, construite cu donațiile românilor

luni, 24 aprilie 2023, 18:10
1 MIN

O flotă de vehicule blindate pentru Ucraina, inspirate de moartea unui soldat ucrainean, este construită în prezent cu ajutorul unor donații din România.

Un prim vehicul – care a fost cândva un autobuz pentru locuitorii din Pila, un oraș din Polonia – este acum echipat ca un spital de campanie mobil, învelit în oțel și armură Kevlar, notează Radio Free Europe, preluat de stirileprotv.ro.

Acest vehicul blindat, care aduce aminte de cele folosite în seria de filme Mad Max, va fi folosit ca unitate medicală în Ucraina, putând fi poziționat la câțiva kilometri de frontul de război.

Proiectul este condus de doi români, Radu Hossu și Mișa. “110.000 euro – investiția din donațiile voastre, ale românilor – pentru un proiect unic în Ucraina și probabil unic în lume”, a scris Radu Hossu pe Facebook, unde a distribuit mai multe fotografii.

El spune că a fost copleșit de românii care au donat pentru diversele sale proiecte de strângere de fonduri pentru Ucraina, inclusiv pensionari care au donat 50 de euro din alocațiile lor mici, de doar 250 de euro pe lună.

Citeşte mai mult pe stirileprotv.ro.

Comentarii