De Business

Punem punctul pe știi

În ce condiţii şi cine poate solicita în continuare suspendarea ratelor la credite

miercuri, 13 ianuarie 2021, 08:00
1 MIN
 În ce condiţii şi cine poate solicita în continuare suspendarea ratelor la credite

Ministerul Finanţelor a pregătit proiectul prin care va putea fi pusă în aplicare suspendarea ratelor la credite de la 1 ianuarie 2021 (acea Ordonanţă ce a fost adoptată la finalul anului trecut). 

Aceasta va putea fi solicitată atât pentru creditele pentru care a fost deja obţinută suspendarea, cât şi pentru creditele pentru care nu s-a solicitat anterior accesarea facilităţii de suspendare.

Vezi proiect HG norme suspendarea ratelor la credite aici

Poate beneficia de acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor aferente creditului ipotecar care îndeplineşte condiţiile de mai jos (vezi intertitlul CONDIŢIILE), persoana fizică ale cărei venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia gravă generată de pandemia COVID-19.

Când trebuie transmisă solicitarea către bancă? Până pe 15 martie 2021, inclusiv.

Pentru a beneficia de suspendare clienţii trebuie să trimită băncilor solicitarea în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact stipulate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de bancă.

În cazul în care clientul nu poate transmite cererea prin unul dintre mijloacele menţionate, acesta o poate formula pe cale orală, prin telefon, la un număr de telefon dedicat de pe pagina de internet a băncii, situaţie în care banca are obligaţia înregistrării convorbirii.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii