În plină austeritate, politicienii români iau de la buget 56 milioane de euro pentru a moderniza locul lor preferat de întâlnire

joi, 15 februarie 2024, 20:39
1 MIN
 În plină austeritate, politicienii români iau de la buget 56 milioane de euro pentru a moderniza locul lor preferat de întâlnire

Vila Lac 1, locul fierbinte al politicii româneşti întră în reabilitare. În plină austeritate, statul plăteşte 56 de milioane de euro pentru modernizarea faimoasei locaţii de protocol din inima Capitalei. Autorităţile susţin că liderii lumii care ajung la noi nu mai pot fi cazaţi aici pentru că imobilele din complex s-au degradat şi sunt pline de mucegai în urma infiltraţiilor apei. Lucrările vor dura 2 ani. 

Vila Lac 1 face parte din complexul de vile de protocol pe care RAAPPS îl are în patrimoniu pe malul Lacului Floreasca. A fost construită în 1965, în perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej, iar după revoluţie a stat la dispoziţia oficialilor statului român. Imobilul este amplasat pe un domeniu de aproape 10.500 de mp şi are cinci corpuri de clădire: unul principal, unul administrativ, centrala termică şi două cabine de pază. După aproape 60 de ani, vila aflată în clasa de risc seismic 2 va fi consolidată. 

56 de milioane de euro vor fi investiţi în Vila Lac 1, adică peste 5.000 euro pe metru pătrat. Cu aceşti bani poate fi cumpărată de exemplu o proprietate de lux în Beverlly Hills de peste 18.000 mp, cu 7 dormitoare, un perete de apă în cascadă de 20 de metri şi o pivniţă cu 2.000 de sticle de vin. 

Mai mult, pe observatornews

Comentarii