În următoarele două ierni ar trebui să avem drumuri ca în palmă în județ

sâmbătă, 01 septembrie 2018, 01:58
2 MIN
 În următoarele două ierni ar trebui să avem drumuri ca în palmă în județ

Dacă, în anii trecuţi, curăţarea drumurilor judeţene de zăpadă era incertă până la mijlocul iernii, acum, DJADP poate să spună că şi-a făcut sanie din timpul verii.

Acordul-cadru pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene pentru următoarele două ierni a fost semnat ieri. Direcţia Judeţeană de Ad­ministrare a Drumurilor şi Po­durilor Iaşi a bătut palma cu asocierea formată din firmele SC Eky Route SRL, SC Enviro Construct SRL şi SC Florconstruct SRL. Valoarea totală a contractului este de 13.437.474 lei fără TVA, ofertă cu doar 4.757 de lei mai mică decât suma pusă la bătaie de DJADP la licitaţia lansată cu două luni în urmă, mai precis pe 23 iunie. Criteriile de atribuire au fost preţul cel mai scăzut (90 la sută) şi dotarea tehnică a ofertanţilor (10 la sută).

Contractele subsecvente se vor încheia în fiecare sezon, respectiv în perioadele 1 noiembrie 2018 – 15 martie 2019 şi 1 noiembrie 2019 – 15 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul atenţionărilor meteorologice, precizează un comunicat al Consiliului Judeţean.

Drumarii vor acţiona cu 22 de autobasculante dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant, 10 autogredere, 6 autofreze, 8 încărcătoare frontale şi o automacara. Toate utilajele sunt dotate cu sisteme GPS, astfel încât oricine va putea să „le vadă“ online, pe pagina de internet a CJ. Totodată, vor fi organizate trei baze principale – la Iaşi, Tg. Frumos şi Paşcani, două baze secundare – la Grajduri şi Cotnari – şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

Comentarii