Inaugurare inedită, în straie populare lipoveneşti, a noii şcoli din singura localitate a judeţului cu plăcuţe bilingve

luni, 31 octombrie 2022, 18:59
1 MIN
 Inaugurare inedită, în straie populare lipoveneşti, a noii şcoli din singura localitate a judeţului cu plăcuţe bilingve

O nouă şcoală a fost inaugurată astăzi în localitatea Brăteşti. La eveniment elevii au venit îmbracaţi în straie populare lipoveneşti.

“Comunitatea din Brăteşti beneficiază, începând de astăzi, de o şcoală nouă pentru elevii din învăţământul primar. Inaugurată în prezenţa autorităţilor judeţene, reprezentate de prof. Luciana Antoci, Inspector Şcolar General al I.S.J. Iaşi, de domnul Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi de primarul comunei Stolniceni, domnul Costel Hugianu, a reprezentanţilor bisericii şi a conducerii unităţii şcolare – prof. Ovidiu Olaru, director al Şcolii Profesionale Stolniceni-Prăjescu şi prof. Angelica Blagoci, director adjunct, Şcoala Primară din Brăteşti pune la dispoziţia elevilor un spaţiu modern amenajat şi utilat.

În contextul evenimentului, elevii şcolii, reprezentanţi ai comunităţii de ruşi lipoveni, au susţinut un moment artistic ce a pus în valoare tradiţiile şi limba unui spaţiu cu o istorie aparte în peisajul cultural al judeţului IaşI”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Cititi si: Lipovenii din Brăteşti, singurul sat cu plăcuţe bilingve din judeţul Iaşi, vor vedea asfaltul

Comentarii