Încă 16 şcoli ieşene acreditate Erasmus+

luni, 31 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Încă 16 şcoli ieşene acreditate Erasmus+

16 noi acreditări Erasmus^ au fost primite de către unităţile de învăţământ din Iaşi, acestea fiind acordate de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Toate unităţile de învăţământ care au candidat pentru aceste acreditări au primit aprobare în urma evaluării. 

Astfel, 11 acreditări de la educaţie şcolară au fost obţinute de către 11 instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi, dar şi din mediul rural. Acestea sunt Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi, Şcoala Gimnazială nr.1 Comarna, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi, Şcoala Primară „Hänsel und Gretel” Iaşi şi Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi. La cele 11 unităţi de învăţământ se adaugă şi 4 acreditări VET care au fost primite de Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iaşi şi Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava. La cele menţionate până acum se adaugă şi acreditare pentru educaţia adulţilor, obţinută de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

„Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizaţii care se ocupă de educaţia şi formarea adulţilor, de învăţământul profesional şi tehnic (VET) şi de educaţia şcolară, disponibile pentru schimburi şi cooperare la nivel european. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un Plan Erasmus de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-şi dezvolta organizaţia pentru perioada 2021-2027, obţinând finanţarea în procedură simplificată”, explică reprezentanţii ISJ Iaşi.

Aceste 16 noi acreditări se adaugă celor 17 obţinute la apelul din 2020, repezentând o reţea de 33 de acreditări pentru judeţul Iaşi.  

 

 

Comentarii