Încă 7 elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

miercuri, 03 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Încă 7 elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

Numărul total de elevi confirmaţi pozitiv la testarea pentru Covid-19 a ajuns la 61 de la începerea celui de-al II-lea semestru, conform raportului de ieri al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

Astfel, comparativ cu numărul de cazuri raportate luni, încă şapte elevi au fost raportaţi pozitiv, cinci clase de elevi de gimnaziu, liceu, şcoli profesionale sau postliceale suspendându-şi activitatea faţă în faţă de la începutul semestrului, ultima fiind raportată ieri. De asemenea, tot ieri a fost comunicată decizia ca încă o grupă de elevi din clasele primare să îşi suspende activitatea „faţă în faţă”, în prezent fiind 29 de grupe sau clase de preşcolari sau elevi din clasele I-IV.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ care au suspendate cursurile pentru clase de elevi mai mari, de gimnaziu sau liceu, acestea sunt Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Şcoala Gimnazială Deleni şi Liceul Teoretic „Alexandru I. Cuza”. Fiecare unitate are câte o astfel de clasă. De menţionat este faptul că, conform legii, în cazul claselor de gimnaziu, liceu, şcoală profesională sau postliceală se anulează cursurile „faţă în faţă” doar la indentificarea a două sau mai multor cazuri în aceeaşi clasă.

Numărul cadrelor didactice, cadre didactice auxiliare şi angajaţi din rândul personalului nedidactic confirmate la testarea pentru Covid-19 a rămas neschimbat comparativ cu raportul de luni. De la începutul semestrului II, numărul de cadre didactice confirmate pozitiv este de 27, cinci persoane din rândul personalului didactic auxiliar au fost, de asemenea, depistate cu noul coronavirus, dar şi şase persoane din rândul personalului nedidactic. 

Comentarii