Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore

joi, 29 februarie 2024, 19:00
2 MIN
 Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore

Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore. Este vorba despre Alexandru Matei, conferențiar la Universitatea Transilvania din Brașov.

Câteva dintre victimele cadrului universitar au publicat pe Facebook mărturisiri și dovezi cu privire la abuzurile pe care Alexandru Matei le-ar fi comis.

A tăcut din respect pentru mama lui, scriitoare cunoscută

Mălina, prima dintre tinerele care au avut curaj să vorbească despre abuz, spune că evenimentele au avut loc în urmă cu 4 ani, însă pentru că o admira foarte mult pe mama acestuia, nu a vrut să facă public prin ce a trecut cât timp mama lui Alexandru Matei se afla în viață. Angela Marinescu a fost poetă apreciată. A murit în urmă cu 4 luni.

Mălina își începe postarea spunând că îi este greu să scrie ce a trăit, însă își dorea de mult să o facă.

„Postare foarte importantă și greu de făcut, postare pe care de 4 ani am sperat că voi reuși să o fac într-o bună zi. Dar postare care sper să mai scoată la lumină marii noștri profesori universitari și traducători și oameni de cultură and so on”.

Angela Marinescu era una dintre poetele sale preferate. „O femeie care s-a dedicat femeilor, o femeie care, după ce principii de viață avea, ar fi făcut infarct pe loc dacă ar fi aflat ce a crescut.

Da, postarea este despre Alexandru Matei, că s-a așezat de suficient timp țărâna, zic eu, și dacă am mai încercat în urmă cu 4 ani să discut asta cu alți MaRi PoEȚi, bărbaților nu le pasă, tinere studente proaste, aflate în anul I la Litere, cărora le e teamă și frică să vorbească sunt pe toate drumurile.

Așa că, în sfârșit, vorbesc eu; și o fac abia acum din respect pentru una din cele mai mari poete pe care le-am avut, o femeie-reper pentru feminismul de la noi”.

Mesajul de pe Facebook are atașat și o serie de 11 capturi de ecran care prezintă mai multe conversații pe care Mălina le-a avut cu Alexandru Matei, care îi era profesor la acel moment.

Tânăra avea 19 ani și spune că nu era sigură dacă profesorul ei avea un comportament normal și că oricum îi era frică să vorbească despre ce trăiește. Citeşte articolul complet pe presshub.ro.

Comentarii