Încă un român ostatic în Fâșia Gaza

joi, 02 noiembrie 2023, 20:09
1 MIN
 Încă un român ostatic în Fâșia Gaza

Încă un cetățean cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, este ostatic în Fâșia Gaza, a anunțat joi seară Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În total, la acest moment patru persoane cu dublă cetățenie – română și israeliană – sunt ținute ostatice de către gruparea teroristă.

„În urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă un cetățean cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, este ostatic în Fâșia Gaza.

Totodată, precizăm că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, a anunțat MAE.
Primul român ostatic în Fâșia Gaza a fost confirmat în 21 octombrie. Iniţial, el apăruse pe lista persoanelor dispărute.

Amintim că, potrivit informaţiilor transmise până acum de autorităţile israeliene, cinci români cu dublă cetățenie și cu domiciliul în Israel au murit în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Comentarii