Încă un transfer de Copou

sâmbătă, 02 februarie 2019, 02:43
3 MIN
 Încă un transfer de Copou

 

Poli a mai adus un jucător, mijlocaşul francez Willy Semedo. Antrenorul ieşenilor , Flavius Stoican s-a arătat extrem de optimist înaintea meciului de luni, cu Dinamo

 

Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat preşedintele executiv Adrian Ambrosie, antrenorul Flavius Stoican şi patru dintre jucătorii aduşi în această iarnă, Florin Gardoş, Andrei Burlacu, Ruben Mino şi Boris Garros.

Ambrosie s-a arătat mulţumit de campania de achiziţii, care a fost completată ieri de un mijlocaş francez, Willy Semedo. Prezentat ca un jucător care poate evolua pe orice post, Semedo a jucat anul trecut în patru meciuri, două la Charleroi, în prima ligă belgiană şi două la Roeselare, în eşalonul secund al Belgiei. Francezul în vârstă de 25 de ani mai are în CV 20 de prezenţe şi cinci goluri la Alki Oroklini (Cipru), unde a stat două sezoane.

Preşedintele a mai spus că şansele de calificare în play-off sunt egale cu ale contracandidatelor. Totuşi, Ambrosie a copiat o mai veche declaraţie a lui Stoican, care spusese la revenirea din Antalya că o calificare în play-off ar fi echivalentă cu câştigarea campionatului!

Stoican s-a axat pe meciul cu Dinamo, care va avea loc luni: “E o partidă specială, una dintre cele cinci finale rămase. Dinamo nu are nicio şansă la play-off. Îmi doresc mai mult ca niciodată să batem Dinamo, avem şanse foarte mari să ne impunem într-un meci care va fi crâncen. Trebuie să fim o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Jucătorii aduşi i-am ales pe sprânceană din cei 225 pe care i-am urmărit. Cred în ei, pot deveni pioni importanţi. Garros va merge cu noi, chiar dacă are doar două antrenamente. Iau 20 de jucători la Bucureşti”. Ambrosie a mai anunţat că Poli va mai aduce încă un mijlocaş central.

Ambrosie a mai lansat o săgeată către echipa directorului general Horia Sabo: “E linişte la club de când unii au intrat în concedii medicale”. Contactat telefonic, Sabo i-a replicat: “Liniştea poate să fie cea dinaintea furtunii! O fi linişte, însă asta nu înseamnă că Poli merge în direcţia bună. Să cedezi gratuit un jucător de mare perspectivă, ca Dwubeng, căruia nu i-ai dat nicio şansă, să renunţi la procesul cu Nicolo Napoli, care putea fi câştigat, să dai gratis simbolul echipei, Andrei Cristea, să iei jucători numai până în vară, să laşi apartamentele jucătorilor fără curent nu cred că sunt realizări”. Dwubeng (19 ani) a semnat cu echipa lui Laurenţiu Reghecampf, Al-Wasl. Stoperul ghanez a fost adus în vară la Poli Iaşi. Anunţul a fost făcut de agenta fotbalistului, Ananmaria Prodan, printr-o postare pe un site de socializare.  (Ovidiu MINEA)

PS: Primul rezultat al etapei a XXII-a din Liga I: Concordia Chiajna – FC Botoşani 0-1 (0-0). Fabbrini (’72)

 

Ce au spus nou-veniţii

Burlacu: “Mă bucur că fac parte din familia Poli. Sper să ne atingem obiectivul”.

Gardoş: “Sper să facem treabă bună şi să ajung la nivelul meu bun”.

Garros: “Vreau să dau cât mai multe goluri, pentru a ajuta echipa să intre în play-off”.

Miño: “Sunt fericit în noua mea familie”.

Comentarii