Incendiu violent la o casă din Crivești. Pompierii s-au luptat 150 de minute pentru a stinge flăcările

luni, 02 octombrie 2023, 09:39
2 MIN
 Incendiu violent la o casă din Crivești. Pompierii s-au luptat 150 de minute pentru a stinge flăcările

Pompierii ieșeni au stins un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Crivesti, comuna Vânători.
 

La locul solicitării au fost direcționate 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor calificat.

La sosirea echipajelor la locul solicitării incendiul se manifesta cu flacără, violent în interiorul și la acoperișul unei anexe gospodărești, cât și la magazia de cereale pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți.

Pentru asigurarea necesarului de agent de stingere au fost suplimentate mijloacele de intervenție cu o autospecială pentru transportul apei de 10.000 de litri.

După aproximativ 150 de minute incendiul a fost lichidat în totalitate. 

O persoană prezenta arsuri la fața palmară a mâinilor, aceast fiind evaluată medical, ulterior refuzând transportul la spital. 

În urma incendiului au ars aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș al anexei (trei anexe lipite una de alta), aproximativ 1.500 de kg de cereale, diverse produse electrocasnice și diverse produse agricole.
Au fost salvate casa de locuit, grajdul de animale, fânarul și vecinătățile.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric al unui conductor electric de la frigider.

Cu această ocazie, pompierii vă reamintesc câteva reguli de bază pentru a preveni izbucnirea unui incendiu:

Atenţie la instalaţiile şi aparatura electrică: 

– Improvizaţiile şi defecţiunile la instalaţiile electrice constituie principala cauză a producerii incendiilor. În multe dintre gospodării, pentru remedierea unor probleme sau aducerea de modificări la instalaţia electrică se apelează la persoane neautorizate, fără a se realiza că se pune în pericol viaţa întregii familii. 

În vederea reducerii numărului de incendii respectați următoarele reguli:

– Nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi, sau fără ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor. 
– Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi. Pot fi oricând surse generatoare de incendiu.
– Aparatele de încălzit electrice (aerotermă, calorifer, reşou, radiator, pernă electrică etc.) cât şi aparatele electrocasnice (fier de călcat, televizor etc.) pot iniţia incendii atât prin producerea unor defecţiuni de natură electrică, cât şi prin căldura transmisă de aparatul respectiv – prin conducţie sau radiaţie – obiectelor și materialelor combustibile pe care sunt amplasate sau care sunt în imediata lor apropiere.

 

Comentarii