Incident grav în Păcurari: Un şofer a trecut de două ori pe roşu. O fetiţă, salvată de reflexul tatălui

marți, 08 august 2023, 11:28
2 MIN
 Incident grav în Păcurari: Un şofer a trecut de două ori pe roşu. O fetiţă, salvată de reflexul tatălui

Anca Gherasim, coordonator la asociaţia Civica, a relatat pe pagina de Facebook un incident grav care ar fi avut loc marţi dimineaţă pe şoseaua Păcurari.

Tânăra povesteşte că un şofer cu viteză a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a fost la un pas să accidenteze o fetiţă de opt ani. Anca Gherasim precizează că a sesizat Poliţia în acest caz.

“Tocmai am trimis o petiție către IPJ Iași, relatând un episod din Iașul sălbatic: în urmă cu aproximativ 1 oră, la trecerea de pietoni semaforizată de la OMV Păcurari, o mașină a trecut pe roșu, verde pentru pietoni, și era să calce o fetiță. Fetița are 8 ani și este colega de clasă a băiatului meu cel mic. A salvat-o reflexul tatălui ei, care a tras-o din fața mașinii în acel moment. Și la următorul semafor, cel din fața Kaufland Păcurari, a trecut tot pe roșu. Oamenii de pe trecere au rămas înmărmuriți la gândul tragediei care se putea întâmpla. Șoferul avea viteză mare, așa că știu doar că era un Volkswagen polo sau golf roșu.

Am trimis toate aceste date și am solicitat identificarea șoferului pe baza camerelor din zonă înainte de a omorâ pe cineva. Sper ca și tatăl fetiței, polițist, să inițieze un demers asemănător. Este de neînțeles cum în 2023, într-un oraș din Europa, să nu ai radare, camere automate, să lași copiii, bătrânii victime sigure în fața criminalilor de la volan”, a scris Anca Gherasim.

Comentarii