Inedit colocviu româno-italian la Iaşi, despre antichitatea clasică şi creştinism

luni, 23 septembrie 2019, 19:29
1 MIN
 Inedit colocviu româno-italian la Iaşi, despre antichitatea clasică şi creştinism

Centrul de Studii Clasice şi Creştine de la Facultatea de Istorie din Iaşi organizează un eveniment inedit în capitala Moldovei, o colaborare româno-italiană. 

Astfel, în parteneriat cu Departamentul de Studii Umaniste de la Universitatea „Aldo Moro“ din Bari va fi organizat la Iaşi în perioada 10-12 octombrie 2019 cel de-al XI-la colocviu româno-italian care are ca tematică „Tradiţie şi inovaţie între antichitatea clasică şi creştinism: forme, instrumente şi modele de comunicare literară şi artistică“.

Acesta va avea loc la sediul Facultăţii de Istorie, în Sala H1, iar programul presupune mai multe prelegeri şi seminare comune. Deschiderea manifestărilor este programată pentru joi, 10 octombrie, de la ora 9.00, iar în continuarea acesteia Anna Maria Liberati, de la Muzeul Civilizaţiei Romane, va susţine prima conferinţă în plen, ce va avea ca tematică generală misiunea universală a Romei între antichitatea clasică, creştinism şi totalitarismul din modernitate. Închiderea colocviului peste programată pentru ziua de sâmbătă, 12 octombrie, cu trei mese rotunde şi 10 conferinţe plenare pe tot parcursul zilei. 

Comentarii