Înscrieri record la admiterea organizată de USV Iași

sâmbătă, 22 iulie 2023, 11:17
2 MIN
 Înscrieri record la admiterea organizată de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a finalizat înscrierile pentru admiterea la cele patru facultăți, iar primele centralizări arată că un număr record de candidați au ales domeniile de studiu ale instituției de învățământ superior ieșene. La programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris în această sesiune 1612 candidați, înregistrându-se o creștere procentuală de 12% comparativ cu anul 2022. Înscrierile pentru programele de studiu oferite de USV Iași, licență – învățământ la zi și la distanță, au început pe 10 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini.

Cea mai mare concurența a fost înregistrată la Facultatea de Medicină Veterinară unde au fost 3,77 candidați pe un loc. La mare căutare au fost și specializările din cadrul ingineriei produselor alimentare, agronomiei, managementului și dezvoltării rurale, de la facultățile de Agricultură, de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Facultatea de Horticultură unde au fost peste doi candidați pe un loc. O creștere remarcabilă a fost înregistrată și pentru linia de predare în limba engleză a medicinii veterinare, unde pe 77 locuri scoase la concurs s-au înscris 169 candidați.

Până miercuri, 26 iulie 2023, sunt programate înmatricularea și semnarea contractelor de studii de către tinerii care au fost declarați admiși.

Candidaţii declaraţi admişi vor încheia contractul de şcolarizare, în perioada 22-26 iulie 2023. Candidaţii care s-au înscris online, la încheierea contractului de şcolarizare, au obligaţia de a prezenta dosarul cu acte în original/copie, în funcţie de susţinerea financiară şi locul ocupat, de la buget sau cu taxă. Repartizarea candidaţilor admişi pe specializări în cadrul aceluiaşi domeniu se face pe baza opţiunii fiecăruia, în limita numărului de locuri şi a formaţiilor de studiu aprobate de Senat.

Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre candidații plasați pe un loc superior vor opta pentru alte domenii de studiu, eliberând locul atribuit inițial. 

Comentarii