Înscrierile în clasa pregătitoare 2022 debutează pe 28 martie. Părinții au 2 săptămâni la dispoziție să găsească cea mai bună şcoală

duminică, 13 martie 2022, 10:57
2 MIN
 Înscrierile în clasa pregătitoare 2022 debutează pe 28 martie. Părinții au 2 săptămâni la dispoziție să găsească cea mai bună şcoală

Pe 28 martie se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare, dar febra pregătirilor a cuprins deja părinţii nerăbdători să găsească un loc pentru copiii care termină grădiniţa. Şi anul acesta au fost făcute sute de vize de flotant, care să permită accesul celor mici în şcolile cu renume.

Două săptămâni mai au la dispoziţie părinţii copiilor de şase ani să găsească cea mai bună şcoală pentru cei mici. În Bucureşti, interesul crescut pentru unele unităţi de învăţământ se simte încă de la începutul anului, spun profesorii, potrivit observatornews.ro.

Acte necesare în dosarul de înscriere pentru clasa pregătitoare
Părinţii sunt sfătuiţi să nu aleagă şcoala doar după renume, ci mai degrabă după personalitatea copilului lor. Specialiştii atrag atenţia că şcoala cea mai populară, din centru, ar putea să nu fie neapărat la fel de bună pentru toţi copiii.

Gabriela Maalouf, psiholog: ”Nu m-aș hazarda să mă iau după vecini, după alți membri ai familiei, de pe grupurile de Facebook.  Ajungem sa ne trezim foarte dimineața copiii pentru că școala este foarte departe și avem copiii obosiți. Probabil nu o să aiba nici rezultate școlare foarte bune si dupa aceea ne gândim dacă școala nu este in regulă”.

În dosarul de înscriere trebuie să existe dovada că toţi copiii au frecventat gradinița până la grupa mare şi că au împlinit până în luna septembrie varsta de 6 ani. Altfel, vor avea nevoie şi de o evaluare psihosomatica speciala, care sa arate daca sunt apți sa fie integrați în mediul şcolar sau nu.

Comentarii