Instagram a devenit un pericol tot mai mare pentru tineri în cei 11 ani de existență

miercuri, 06 octombrie 2021, 10:04
2 MIN
 Instagram a devenit un pericol tot mai mare pentru tineri în cei 11 ani de existență

Instagram a împlinit 11 ani de la lansarea publică, iar în tot acest timp, aplicația s-a schimbat și a devenit un pericol pentru tineri.

Aplicația a fost creată și lansată în 2010 de către Kevin Systrom și Mike Krieger, pe 6 octombrie fiind disponibilă pentru publicul larg prin App Store-ul de la Apple.

Platforma a devenit rapid populară, iar după încă un an și jumătate, a ajuns și pe telefoanele cu Android, fiind descărcată de nu mai puțin de un milion de ori în prima zi.

De-a lungul anilor, Instagram a ajuns să fie din ce în ce mai populară și, în același timp, din ce în ce mai dăunătoare pentru utilizatorii săi.

Începând cu 2018, Facebook a desfășurat mai multe studii pentru a determina modurile în care aplicația Instagram afectează milioanele de utilizatori tineri de pe platformă.

Rezultatele acestor cercetări, cunoscute de companie și ținute secrete încă din 2019, trimit către o concluzie comună. Tinerele adolescente de pe platformă sunt cel mai afectate de ceea ce văd pe Instagram.

”Facem problemele de imagine a corpului mai accentuate pentru o adolescentă din trei”, scria pe un slide dintr-o prezentare internă a companiei, din 2019.

Un alt slide titra că ”adolescenții dau vina pe Instagram pentru creșterea ratei depresiei și a anxietății”.

Tinerii au ajuns chiar să aibă gânduri de suicid din cauza platformei sociale; 13% dintre utilizatorii britanici și 6% dintre cei americani care au avut asemenea gânduri negre le-au corelat cu folosirea Instagram.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii